Om Mig

Skådespelare med specialkunskaper inom stagefight

Som skådespelare har ni sett mig i reklamfilmer för Unibet, Philips, Ticket, utbildningsfilmer för NCC och tv-serier som Gustafsson 3tr och På Bar Gärning med flera. Jag har även varit med i ett flertal långfilmer och teateruppställningar både i Sverige och Storbritannien. Jag håller även workshops i stagefight och kör löpande utbildningar med medlemmarna från Filmpolisen inom detta.

1997 väcktes mitt intresse för film på allvar då jag gick en utbildning inom TV-produktion. 2010 beslutade jag mig för att satsa på skådespeleri med inriktning på action och fight. Jag har tidigare tränat olika kampsporter och boxning, i och med detta så ville jag överföra mina fight-kunskaper till filmduken och teaterscenen, så då studerade jag på Svensk Amerikanska stuntskolan. För att utvecklas mer som skådespelare gick jag Filmskådespelarteknik på Calle Flygare Teaterskola – och sedan på improvisationsteater på Improvisation & Co.

Nu är jag åter i Sverige efter att jag har utbildat mig och arbetat i England det senaste året. Under 2014 har jag studerat vidare i stagefight på ECSPC School of Performance Combat och Independent Drama. Efter detta så studerade jag skådespeleri och drama på Royal Academy of Dramatic Art. Jag har även haft äran att studerat Keysi och stagefight för Justo Dieguez, en av världens främsta fight directors som varit med och regisserat fightscener i Batman begins och The dark knight.

Under de senaste åren har jag arbetat som fight director i filmer som: Nånting Måste Gå Sönder och Flocken och för teateruppsättningar som Romeo och Julia, Hamlet, Fadren, Bröderna Lejonhjärta och Ronja Rövardotter. Även kortfilmer som Stridsbåt 90 och Fight on a swedish beach som kommer att visas på SVT under 2016.

Stockholm 2015-09-22

Information

Ålder: 45 år. 1970-05-02

Längd: 175 cm

Vikt: 75-80 kg

Ögonfärg: Blågröna

Hårtyp: Rakad

Tröjstorlek: L

Jeans: 34″32″

Byxa: 90/83

Skjorta: 41/42 (M/12 Medium)

Hattstorlek: 57

Midjemått: 93 cm

Innersöm ben: 79 cm

Skostorlek: 42